Få lavet et skræddersyet forløb til onboarding af dine nye medarbejdere

20 februar 2018 Emilie Ann Jacobsen
Få lavet et skræddersyet forløb til onboarding af dine nye medarbejdere

Måske er I så småt begyndt at prøve at finde ud af, hvordan I kan lave et godt onboardingforløb til nye medarbejdere. I har sikkert opdaget, at når I tager godt imod jeres medarbejdere, bliver de hos jer i længere tid, og deres erfaring er med til at gøre, at I kan opnå nogle meget bedre resultater i virksomheden – og det er jo noget, der kan ses på bundlinjen i den sidste ende.

Måske har I kigget på nettet for at finde ud af, hvordan I kan sammensætte et godt onboarding forløb til jeres nye medarbejdere. Der kan også være meget inspiration at hente, men hvis I virkelig har bestemt jer for, at I gerne vil have et onboardingforløb, der passer til jeres virksomhed, er det en god ide, at I får et konsulentfirma til at hjælpe jer med at skræddersy et forløb til jeres virksomhed. Der er nemlig ikke to virksomheder, der er ens. Det, der virker i forhold til onboarding i en virksomhed, virker ikke nødvendigvis i en anden. Derfor er det en god ide, at I får nogle andre til at hjælpe jer med at tage hensyn til lige præcis jeres nye medarbejdere. 

Et skræddersyet onboardingforløb kan for eksempel byde på specifikke læringsmål og KPI’er for den nye medarbejder. Det er rart, at der bliver sat ord på det. Mange nye medarbejdere føler sig overladt til sig selv, hvis der ikke er et ordentligt onboardingforløb. Det gør dem langt mere tilbøjelige til at sige op efter kort tid, fordi de føler, at de ikke er kommet ordentligt ind i virksomheden. Faktisk kan hele 20 % af de nyansatte finde på at sige op efter bare 45 dage, hvis de ikke er kommet ordentligt ind i arbejdsgangene og rutinerne. Det er med til at give jer nogle kæmpe omkostninger i forhold til rekruttering. 

Der findes i dag en række forskellige firmaer, der kan hjælpe jer med at lave en god onboardingstrategi, så I får godt fat i de nye medarbejdere og virkelig får dem introduceret til virksomhedens DNA. En af dem, der er værd for dig at se nærmere på, er dedikation.dk. De er en af de vigtige spillere på markedet, og du kan derfor virkelig få en ide om, hvad du kan få ved at se på deres hjemmeside. Når du vælger et firma at samarbejde med, er det vigtigt, at du vælger nogle, hvor du føler, at de virkelig forstår din virksomhed. 

Flere Nyheder