Hjertesvigt – værd at vide for dig, der lever med hjertesvigt

05 februar 2018 Camilla Skøtt
Hjertesvigt - værd at vide for dig, der lever med hjertesvigt

Når du får konstateret hjertesvigt, så ændrer livet sig på et splitsekund. Det er en kronisk sygdom, der kræver livslang behandling og ikke mindst livsstilsforandringer. Udover det er der mange ting, du kan gøre for at passe på dig selv og lade livet fortsætte nogenlunde som før – dog med visse begrænsninger i din fysiske udfoldelse.

Vi har samlet en række gode tips til dig, der lever med hjertesvigt. Vil du vide mere, så kan du med fordel tage et kig på http://www.hjertebalance.dk/.

Arbejde og hjertesvigt

Det er en voldsom oplevelse at få konstateret hjertesvigt, og mange patienter bruger i starten en del tid på hospitalsbesøg og behandlingskontrol. Men takket være medicinen kan op mod halvdelen af hjertesvigtpatienterne vende tilbage til deres arbejde efter diagnosen et stillet og behandlingen igangsat.

Er du en af dem, der vender tilbage, så er det blot vigtigt at huske på, at kroppen kan have behov for en ekstra pause eller et lidt lavere tempo, end du er vant til.

Rejser og hjertesvigt

Det er sjældent et problem at rejse med hjertesvigt. Nogle oplever dog at blive bekymrede og urolige inden en rejse, men der er mange forholdsregler, du kan tage, så rejsen bliver præcis, som du ønsker det.

Har du implanteret en pacemaker, skal du huske at gøre opmærksom på det ved sikkerhedskontrollen, og derudover skal du huske at:

– strække benene regelmæssigt.

– bevæge dig i flyet ved at gå en tur op og ned ad gangen indimellem.

– drikke rigeligt med vand.

Du skal desuden huske at medbringe en opdateret medicinliste sammen med din medicin, ligesom det kan være relevant at få en snak med din forsikring, inden du rejser ud.

Kørsel og hjertesvigt

Reglerne for udstedelse, fornyelse og bevarelse af kørekort afhænger af graden af dit hjertesvigt, og derfor anbefales det, at du tager en snak med din læge, hvis du er i tvivl. 

Flere Nyheder