Hvilket domænenavn skal du vælge?

31 juli 2021 Silje Hansen

Står du i en situation, hvor du skal vælge et domænenavn til din hjemmeside eller webshop? Så er den vigtigste opgave naturligvis at finde det bedst mulige domænenavn. Hvis du er i tvivl om, hvad et domænenavn er, hvordan du vælger det bedste og hvor du skal købe dit domænenavn henne, så er denne artikel lige noget for dig.

Hvad er et domænenavn?

Et domænenavn er det som folk udtaler, når de søger efter dig på internettet. Det er uanset om det er Google eller hvilke browser du bruger til at søge rundt på. Domænenavnet er det navn som internettet kender din hjemmeside eller virksomhed på. Derfor er det vigtigt at overveje, hvilket domænenavn du ønsker skal repræsentere din hjemmeside eller virksomhed.

Hvis du ønsker at have en international hjemmeside eller webshop, er det en god ide at tænke om du skal bruge æ, ø eller å. Det kan være svære at stave på engelsk, da det ikke er et ord som indgår i deres alfabet. 

Et domænenavn skal du også bruge, hvis du skal have placeret din hjemmeside. Her er det domænet som du peger webhotellet over på, så din hjemmeside bliver vist. 

Hvordan vælger du et godt domænenavn?

Er du i tvivl om, hvordan du vælger et godt domænenavn? Her er det selvfølgelig op til dig at lave den bedste vurdering. Men hvis det er kort og nemt at huske, så kan de fleste hurtigere finde din hjemmeside, når de søger på Google. Herudover må du naturligvis gerne vælge et, som er let at udtale, så når hjemmesiden bliver anbefalet til andre mundtligt, kan de let stave sig frem til det. 

Hvis dit domænenavn er et ord som kan bøjes i flertal eller med andre endelser, er det også en fordel at vælge den endelse som er mest naturlig for folk at udtale og stave til. 

Hvis du har en domænenavn bestående af to ord, og derfor overvejet en bindestreg til at binde dem sammen, kan det naturligvis være en mulighed. Her er det primært en fordel at vælge et domænenavn med en bindestreg, hvis domænenavnet som et ord er taget. 

Hvad skal dit domænenavn ende på?

Når du skal vælge, hvad dit domænenavn skal ende på, har det som regel noget at gøre med, hvilket land din hjemmeside primært henvender sig til. Du kan naturligvis godt købe det samme domænenavn som .dk eller som .com. 

Her bør du tage stilling til, hvilke kunder du primært ønsker at henvende dig til. Det har som regel en stor troværdighed i Danmark, hvis der .dk bagefter. Dermed ved kunden eller modtageren at det er en dansk hjemmeside.

Hvor skal du købe dit domæne henne?

Der findes i dag flere steder, hvor du kan købe dit domænenavn. Der er naturligvis forskel i priserne alt efter, hvor du køber det henne. Har du svært ved at overskue, hvor det er bedst at købe dit domænenavn henne, kan vi hjælpe dig på vej. Her du med fordel tjekke de ledige domæner ved at besøge ledigedomæner.dk.

Læs også artikler på nogle af vores svenske sider:

https://alltomkonst.se/

https://konst-bloggen.se/

https://konst-rikt.se/

https://konst-sidan.se/

https://konstbloggen.se/

https://konstihemmet.se/

https://konstinspiration.se/

https://konstnytt.se/

https://konstsajten.se/

https://nyare-konst.se/

https://utforska-konst.se/

https://vardags-konst.se/

Flere Nyheder