Introduktion til elektroniske cigaretter

13 april 2018 Alberte Christiansen
Introduktion til elektroniske cigaretter
E-cigaretter er ikke bare e-cigaretter. Der findes nemlig mange forskellige løsninger, når det kommer til elektroniske cigaretter, og der er mange typer af disse på markedet. Hertil kommer det forskellige tilbehør, udstyr og opgraderinger, man kan købe i forbindelse med e-cigaretter. 

Vælg den rette E-væske

I forbindelse med elektroniske cigaretter er det essentielt at vælge den E-væske, der er ideel til dig. Normale cigaretter smager altid af tobak – men med en elektronisk cigaret åbner der sig en verden af forskellige smagsoplevelser, der både rummer det søde, sure og stærke. Det er endog muligt at få en E-cigaret med almindelig tobakssmag. Der findes en stor verden af forskellige smage, som E-cigaret brugeren kan nyde, heriblandt smage af frugter, kaffe, is og bær. Det kan være en god idé at vælge et par forskellige smage og fylde en ny væske på, når tanken er tom.

Forskellige E-cigaretter og tilbehør

Der findes mange forskellige modeller, når det kommer til E-cigaretter – både til dig, der ønsker at komme igang med at dampe, og til den mere erfarne, der gerne vil gøre mere ud af oplevelsen. Det er som nybegynder muligt at anskaffe sig starter-kits, som er klar til at tage i brug med det samme og hermed er det muligt at købe en begynder løsning, uden at vide en masse om forskellige modeller, smage m.m. De tynde cigalikes, der ligner cigaretter, er et økonomisk valg, der kan være godt at starte ud med. Hvis man er mere erfaren, kan det være, at man ønsker en mere avanceret enhed. Man kan eksempelvis tilkøbe mods, som gør det muligt at customize e-cigaretten. Med et mod ændrer man altså på den oprindelige konstruktion e-cigaretten har for at tilføre den noget mere, og det kræver derfor en del kendskab til e-cigaretten og dens funktion. Mods gør det ligeledes muligt at ændre på e-cigarettens udseende, så hvis designet af denne har betydning for dig, kan tilkøbet af mods være en god løsning. Der findes ligeledes forskellige typer af coils/brændere, som du kan påsætte din e-cigaret og hermed få en personlig løsning, der passer dig bedst. Cartomizer, clearomizer og glassomizer er navnene for de forskellige brændere, der hver især udgør forskellige løsninger. Hvor en clearomizer’s reservoir er bygget af plastik, er en glassomizer eksempelvis lavet af pyrex glas, og dette sikrer, at reservoiret ikke kan gå i stykker i forbindelse med overophedning.

Nedtrapning af tobakscigaretter

E-cigaretter kan fungere som et alternativ til tobakscigaretter, og de kan hjælpe til en glidende overgang mellem almindelige cigaretter og elektroniske. Det er langt de færreste faste rygere, der kan formå at gå fra almindelige tobakscigaretter til E-cigaretter fra den ene dag til den anden uden en E-væske, der rummer nikotin. Det kan derfor være en idé til at starte med at vælge en E-væske, der indeholder en nikotinmængde, der er passende til dit behov, og herfra langsomt nedtrappe til du når til en E-væske, der er nikotinfri. Når man ønsker at nedtrappe fra cigaretter anbefales det, at man vælger en E-væske med en alternativ smag (ikke tobakssmag), da dette underbygger en god nedtrapning. 

Flere Nyheder