Lamper giver din bolig identitet

12 september 2018 Didier Larsen
Lamper giver din bolig identitet

Det kan være en svær proces at finde de lamper, som passer bedst til din bolig. Det skyldes blandt andet, at der findes et hav af forskellige varianter, størrelser og farver. Nogle lamper fungerer bedst som arbejdslampe i køkkenet, badeværelset eller til boligens bryggers. Andre typer af lamper skal bruges som afdampet belysning til enten soveværelset eller boligens dagligstue. Der kan være lamper, som skal bruges til boligens udendørsområder som eksempelvis din boligs carport eller udestue, og som derfor skal kunne tåle at blive udsat for det hårde danske efterårs- og vinterklima.

Selvom at det burde være en smal sag at finde en lampe til indendørs brug, så er det ofte lettere sagt end gjort, da udvalget også her kan være ekstremt stort. Der er et hav af muligheder, og du skal som forbruger blandt andet tage stilling og vælge mellem følgende lampetyper:

– Loftlamper

– Pendel-lamper

– Væglamper

– Bordlamper

– Gulvlamper

 

Loftlamper

Der findes ikke noget som loftlamper, der kan gøre noget helt magisk ved et rum. Og især glæden ved en veldesignet loftlampe med et smukt lys kan virkelig løfte dit rum til helt nye højder. Men kan på mange måder sammenligne en flot loftlampe med et stykke smukt moderne kunst. 

 

Pendel

En pendel-lampe er lampetype, som hænger ned fra loftet. De findes mange forskellige afskygninger og former. Nogle pendel-lamper er med lampeskærm, og andre typer af pendel-lamper består udelukkende af en pære, som udgør selve lampen. Udover at have en praktisk funktion med at skulle fungere som en lyskilde, så er en pendel-lampe nok en af de brugsgenstande i dit hjem, hvor du virkelig kan være allermest kreativ, og derfor også kan give dit hjem din helt egen personlighed. Den rigtige pendel-lampe skal ikke overtage dit rum. Men derudover skal lampen på minimalistisk måde dekorere din bolig. Men, når det er sagt, så er det heller ikke en nem sag at udvælge den helt rigtige pendel-lampe til din bolig. Derfor er det bedste råd, som mange indretningsarkitekter giver forbrugerne, at de skal gå efter det enkle. Det vil med andre ord sige – “less is more”. 

 

Væglamper

Hvis du er i tvivl, så skal du vælge væglamper. Væglamperne er både virkelig praktiske, funktionelle, smukke og dekorative, som er velegnet til alle boligtyper. Uanset om du er på udkig efter en lampe til et hus, sommerhus, lejlighed eller kolonihavehus, så er en væglampe et godt valg. Væglamper er især velegnet til at bruge som belysning i stuen, men også i andre rum hvor der ikke er så meget plads. De er velegnet til din dagligstue, soveværelset og børneværelset. Dine indretnings- og belysningsmuligheder med en væglampe er mange, og det er derfor kun din egen fantasi, som sætter grænsen for dine kreative indretningsmuligheder med en ordentlig væglampe.

 

Bordlamper

En klassisk dansk lyskilde til boligen er de populære bordlamper. Udover at bordlamperne er en praktisk god lyskilde for dit hjem, så er de også en multifunktionel brugsgenstand, der kan anvendes på mange forskellige måder. Bordlamperne kan eksempelvis bruge på følgende måder.

– Som læselampe ved lænestolen.

– Som skrivebordslampe i boligens kontor.

– Til hyggebelysning ved spisebordet.

– Til pynt på sofabordet.

Med den helt rigtige bordlampe har du derfor mulighed for at skabe den helt perfekte stemning til din bolig. Derfor er en bordlampe en af de bedste, funktionelle og mest æstetiske boligindretningsvalg, som du kan foretage.

 

Gulvlamper

Hvis du er i tvivl om hvilken lampetype, som du skal vælge, så går du aldrig helt galt i byen, hvis du kigger efter gulvlamper. Med andre ord, når du vælger en gulvlampe, så vælger du ikke blot en belysningsgenstand, men du vælger derimod også et møbel til dit hjem. Den helt rigtige gulvlampe er med til at give din bolig stemning, funktion, udsmykning og æstetik. Gulvlamper er med andre ord med til at skabe den helt rigtige belysning og personlige stil til din bolig. Gulvlamperne kan blandt andet benyttes som perfekt belysning i følgende rum i din bolig:

– I stuen enten i hjørnet eller over sofabordet.

– Ved sofaen i din dagligstue.

– Ved lænestolen i stuen eller soveværelset.

– I soveværelset som læselampe.

Du kan med andre ord bruge gulvlamper de fleste steder i din bolig.

 

Læs også artikler på nogle af vores svenske sider:

https://djurbloggaren.se/

https://djur-bloggen.se/

https://djurnews.se/

https://alla-djur.se/

https://alltomdjuren.se/

https://dinadjur.se/

https://djurnytt.se/

https://familjedjur.se/

https://glada-djur.se/

https://husdjurs-bloggen.se/

https://husdjursbloggen.se/

https://tipsomdjur.se/

Flere Nyheder