Tips til at vælge en ny cykelhjelm

31 juli 2021 Silje Hansen

Er du god til at få cyklet meget i din hverdag? Det kan være til og fra arbejdet, studiet eller lignende? Så er der alle gode grunde til, at du har udstyret dig med en god cykelhjelm. På den måde kan du nemlig være ekstra godt sikret i trafikken, hvis der skulle ske et uheld. Når det er sagt, så får du lidt hjælp med på vejen i denne artikel, hvis tiden er inde til, at du skal have fingrene i en ny cykelhjelm. 

Sådan vælger du en ny cykelhjelm

Gå med en cykelhjelm som er godkendt

Et første tip til at vælge en cykelhjelm er, at du går med en, som er godkendt af Sikkerhedsstyrelsen. Det vil nemlig give dig ekstra garanti for den kvalitet og sikkerhed, som din nye cykelhjelm kan give dig, når du cykler rundt. 

For at hjælpe dig en smule på vej ift. hvordan du finder en godkendt cykelhjelm, så hold gerne øje med, at hjelmen har den godkendelse, som hedder CE EN 1078. Du kan naturligvis også forhøre dig ved det firma, som du overvejer at købe din cykelhjelm ved. For de har helt sikkert den helt rette viden omkring dette. 

Overvej en cykelhjelm med indbygget rød LED lygte

Når du cykler i trafikken, så er det alfa og omega, at biler og andre køretøjer kan se dig, når det bliver mørkt. Som cyklist kan du nemlig hurtigt forsvinde, når det bliver mørkere, og der i forvejen er mange biler, lys, genskær som kan forstyrre. Du kan derfor også overveje, om ikke du skal købe en cykelhjelm med en indbygget rød LED lygte. På den måde gør du dig selv endnu mere synlig, hvilket kun er til alles fordel. 

Find en cykelhjelm i et design du kan lide

Hvis du kan finde en cykelhjelm, som kan leve op til de forskellige sikkerhedskrav, du har læst herover, så kan du begynde at forholde dig til designet. Der begynder nemlig at ske mere og mere på denne front. Du har derfor de bedste forudsætninger for at finde en, hvis udseende du er til – for så kan chancerne være endnu større for, at du også tager den i brug, hver gang du skal cykle. 

Hvad skal du betale for din cykelhjelm? 

Cykelhjelme kan generelt være dyre at få fingrene i. Derfor kan du også undersøge markedet, så du kan danne dig et overblik over, hvad du skal betale. Du kan selvfølgelig også være så heldig, at der er prisforskelle at komme efter på den model, du har set sig lun på. 

Hvis du som udgangspunkt forsøger dig med at finde en cykelhjelm ud fra de punkter, der er listet herover, så er chancerne ekstra gode for, at du ender med den helt rette for dig. Og det kan som sagt godt svare sig, at du bruger lidt tid på at finde den rigtige cykelhjelm, da din valgte model kan have meget at sige for, hvor godt den beskytter dit hoved i trafikken, hvis der skulle ske uheld. 

Læs også artikler på nogle af vores svenske sider:

https://serviceöversikt.se/

https://bra-service.se/

https://servicenews.se/

https://alltomservice.se/

https://entredjehand.se/

https://service-bloggen.se/

https://service-firman.se/

https://service-tidningen.se/

https://service-tips.se/

https://servicefirmor.se/

https://serviceposten.se/

https://skandinaviskservice.se/

Flere Nyheder