Tre ting du skal tænke over, når du vælger en boligadvokat

04 april 2018 Emilie Ann Jacobsen
Tre ting du skal tænke over, når du vælger en boligadvokat

For de fleste er det heldigvis en helt naturlig ting i dag, at de kontakter en boligadvokat, når de skal købe en bolig. Boligadvokaten er deres hjælper i hele processen. En, der forstår det juridiske sprog, er vant til at læse de tunge og svært formulerede dokumenter, og som sidst, men ikke mindst, er på din side hele forløbet igennem. Det skyldes ikke mindst, at du ikke kan stole på, at ejendomsmægleren fortæller dig hele sandheden om boligen, og hvis du ikke selv er vant til at læse papirer i forbindelse med en bolighandel igennem, kan du hurtigt komme til at overse noget. 

Men når du skal vælge en boligadvokat, er der også en række ting, som du bør tænke over, for at du kan finde frem til den helt rigtige. Vi kommer ind på tre af dem her. 

1. Vælg en boligadvokat med “no cure, no pay” princip

Det lidet mundrette og meget angloficerede udtryk “no cure, no pay” dækker over, at du kun skal betale din boligadvokat, hvis du ender med at købe boligen. Hvis advokaten finder ud af, at der er noget galt med boligen, og du derfor vælger ikke at købe den, skal du altså ikke betale advokaten noget. Det er med til at gøre, at du ikke kommer til at holde dig tilbage i forhold til at spørge en boligadvokat om hjælp, hvis der er en bolig, du er interesseret i. Det ville være rigtig ærgerligt, hvis du sparede boligadvokaten væk, blot for at finde ud af, at der er noget galt med din bolig. 

2. Vælg en boligadvokat med styr på dit område

Når du skal vælge en boligadvokat, er det også vigtigt, at du vælger en, der har styr på det område, som du gerne vil bo i. Der kan være nogle ting i forhold til lige præcis dit område, som det er vigtigt, at du er opmærksom på. Det kan være, at der snart skal anlægges en vej, bygges en station eller lignende, der kan få betydning for prisen af din bolig, og hvordan det vil være at opholde sig i haven. Det er ikke altid noget, som fremgår af boligens papirer, men kan være noget, som du selv skal finde ud af. Der kan en boligadvokat med lokalkendskab være en stor hjælp. 

3. Vælg en boligadvokat med styr på din boligtype

Når du skal vælge en boligadvokat, er det selvfølgelig også en god ide, at du vælger en advokat med styr på den boligtype, som du gerne vil købe. Det kan være en ejerlejlighed, en andelsbolig, et hus, et sommerhus eller et projektsalg. Der er forskellige detaljer at holde styr på i forbindelse med de forskellige boligtyper. Ved en andelsbolig er det for eksempel ekstremt vigtigt, at der er en god økonomi i den forening, som du flytter ind i, fordi din økonomi kommer til at være meget afhængig af foreningens økonomi. Når du køber en ejerbolig, er det ikke lige så vigtigt. Der lægger du dog langt flere penge, hvilket gør, at det er ekstra vigtigt, at du får gjort en god handel. 

Flere Nyheder