Få hørelsen igen med moderne høreapparater

25 February 2020 Astrid Pedersen

editorial

Høretab er en af de mest triste tilstande, som kan overgå et menneske. Måske tænker du ikke så meget over din gode hørelse i det daglige. Det gør de færreste mennesker. De fleste tager hørelsen for givet, og er således ikke bevidste om hvor ofte vi egentlig anvender hørelsen i forbindelse med navigation.

Hørelsen er et utroligt vigtigt redskab, når vi orienterer os i rummet, idet hørelsen i modsætning til synet når 360 grader rundt. Vi kan høre når noget er langt væk eller tæt på, bag os eller ved siden af os – og dermed bruge hørelsen til at retnings og afstands bestemme.

På den måde er hørelsen mindst lige så vigtig som – hvis ikke vigtigere end – synet, når det handler om at være i verden. Og desværre lærer mange mennesker først at sætte pris på deres gode hørelse, når den er ved at forsvinde.

Hvorfor mister man hørelsen?

Der er mange årsager til høretab. Aldersbetinget høretab hører til de mest almindelige, idet sanserne generelt svækkes med alderen. Nedsat hørelse kan også skyldes sygdom – mange mennesker taber en del af hørelsen i forbindelse med gentagne infektioner. Og udsætter man ofte sine ører for kraftig støj i lange perioder, kan de små fimrehår, som transporterer lyden i det indre øre, blive slidt op – og så kan man faktisk tabe hele, eller dele af, sin hørelse allerede i en ung alder.

Kan jeg få min hørelse igen?

Når først hørelsen er forsvundet, er der desværre ingen måde hvorpå man naturligt kan genskabe den. Men ved hjælp af højteknologiske høreapparater kan du genvinde store dele af din hørelse, så du atter kan fungere i hverdagen, lytte til dejlig musik, og høre hvad dine medmennesker har at sige.

Hvis du leder efter en høreklinik i København, kan du med fordel kontakte Helenes Høreklinik – læs mere på heleneshøreklinik.dk

More articles