Gode tips til efter en alkoholbehandling

15 April 2019 Anders Lundtang Hansen

editorial

Rigtig mange artikler beskriver det, hvordan man finder frem til det rette behandlingscenter, finder den rette behandling og generelt giver vejledning og guide til pårørende og alkoholramte om, hvordan man spotter et alkoholmisbrug.

Der er dog ikke mange, der beskæftiger sig med det aspekt, hvad man gør efter en behandling for alkohol hjælp, når man kommer ud efter en decideret indlæggelse eller længere ambulant behandling.

Selvfølgelig er der gode forslag til, at man deltager i for eksempel AA-møder og lignende for at vedligeholde kontakten til dem, der lider under samme problem, og man bliver husket på, at man måske stadig har et latent problem, der kan springe ud i fuld flor igen, så man ryger tilbage i et misbrug.

Men hvordan gebærder man sig egentlig i især et dansk samfund, hvor det er så inficeret af alkoholiske kulturelle tendenser, at man næsten forundres over, at vi er sådan et velfungerende samfund, når vi skænker alkohol på bordet i ret så mange sammenhænge?

Det er bestemt heller ikke nemt – men det er ikke umuligt.

Som det første skal du gøre dig det bevidst om, at det kræver en livsstils-omlæggelse, hvis du vil gøre dig forhåbninger om at vedligeholde din nye tilværelse. Skær de dårlige frugter fra, som man siger. Hvis du er vant til at lægge din rute hjem fra arbejde forbi et værtshus, så skal det slutte nu.

Og har du nogle bekendte/venner, som du udelukkende ser i sammenhænge med alkohol og ellers intet har tilfælles med dem, så er det nok en god idé at stoppe med at ses med disse mennesker.

Endvidere er det vigtigt, at du tør stå ved dig selv, når du er i sammenhænge, hvor du ikke hænger ud med andre patienter, der kan stødte dig, selvom der kommer alkohol på bordet.

Det er virkelig også okay og helt nødvendigt, at du siger nej. Selvom vi lever i en kultur, hvor der bliver set skævt til en, hvis man ikke drikker, så er det faktisk virkelig fornuftigt ikke at gøre det.

Man behøver ikke give en forklaring, men man kan godt. 

Og husk på: Det er DIG, der har taget det rette valg her.

More articles