Bliv ikke udmattet på en motionscykel – få gode råd!

17 August 2020 Anders Lundtang Hansen

editorial

Du har måske taget dig selv i at kigge i spejlet og tænke, at du da egentlig har en del overskydende fedt, du godt kunne tænke dig at få gjort noget ved, og du kan ikke længere udskyde det – nu er tiden kommet.

Men vejret udenfor ligger ikke ligefrem op til, at man løber en tur eller spiller noget fodbold, og desuden nager det dig lidt, at du egentlig gerne vil motionere for at tabe dig end at starte op på et sportshold – og desuden skal folk helst ikke se dig motionere i din situation, tænker du ved dig selv.

Desuden kommer motivationen ofte til dig på de mærkeligste tidspunker, hvilket kan være sidst på aftenen efter en lang eftermiddagsvagt, og så er det bare bedst, at du lige kan skride til motion med det samme, uden at du skal ud at lede efter et fitness-center, der har længe åbent.

Og i dit nærmiljø findes den slags ganske enkelt ikke.

Så du har investeret i en motionscykel til hjemmet, og der er endda fundet plads til den i et lokale, hvor du ikke generer andre ved at cykle på mærkelig tidspunker at døgnet.

Og din motivation er høj lige nu, og i gamle dage kunne du da cykle mange kilometer uden problemer, så det kan du da også gøre lige med det samme – gerne med en stor stigning som hindring på indstillingerne.

Det er her, du skal huske på, at kondition er noget, man oparbejder og taber igen for den sags skyld.

Det er ligesom at varme op: det har konsekvenser ikke at gøre det, og det samme gælder med at strække ud.

Så tag turene på din motionscykel i små nøk og gerne, inden du mærker udmattelsen omfavne dig.

Hvis du presser for hårdt på i starten, så ender du med at blive træt af motionscyklen med det samme og ikke have lyst til at hoppe op på den igen.

Og så røg den motionsplan jo i vasken.

More articles