Alle typer af dyr kan klare en dyretransport

29 July 2021 Anders Lundtang Hansen

editorial

At transportere dyr er en lidt mere delikat sag, end når man skal have fragtet materielle goder og mere statiske varer.

Man skal jo med en dyretransport sørge for, at dyrene kan overleve turen, om der er tale om en kortere eller længere tur, hvorfor man nogle gange skal have en dyrepasser eller dyrlæge med til at holde øje med dyrene undervejs – specielt hvis der er tale om et sygt dyr, der skal til behandling et andet sted i verden, eller hvis man har at gøre med mange dyr.

Man kan heller ikke lade transporteren med dyrene tage for lang tid, om de er syge eller ej, for det bliver den mest gnidningsfrie tur uden for meget besvær, hvis man gør turen så kort som muligt.

Et dyr skal jo have luft, mad, drikke og helst ikke bliver stresset undervejs på turen – det sidste kan dyret endda dø af!

Dyret skal opleve dyretransporten som et hjem væk fra hjemmet

Hvis vi alle skal være helt ærlige, så handler transport om at komme fra udgangspunktet til endedestinationen, så selve transporten skal i langt de fleste tilfælde egentlig bare overstås.

Sådan er det også for dyrene, men de kan ikke sige, hvordan de ønsker transporten (og det så de helst nok undgået), så man må kende dyrets vaner og natur at kende, hvilket gælder både det individuelle sind og selve racen.

Og det gælder både, om man skal transportere en kanariefugl i bur, eller man har at gøre med et gigantisk dyr, der vejer flere tons.

Heldigvis har man mulighederne og udstyret til den slags transport nu om dage, og udviklingen går også kun i den rigtige retning, så der er intet at frygte, når man skal have transportere alt fra kæledyr til cirkusdyr og dyr fra zoologiske haver over kortere eller længere afstande.

More articles