En guide til krystaller

10 November 2020 Maya Hindsberg

editorial

Alle krystaller er lige så unikke, som mennesker er. De har hver deres energi og vibration, som har hver deres særegnede betydning og metafysiske egenskab. Der er derfor også en sammenhæng imellem den energi, der kommer fra krystallen, hvilken betydning den har, og måden du arbejder med krystallen. 

Men er krystaller overhovedet noget for dig? Det kan det helt sikkert være, hvis du leder efter en kilde til styrke og energi, som kan støtte dig igennem din udvikling. Hvis du gerne vil købe en krystal kan du evt. undersøge https://krystalaesken.dk/ og få mere at vide.

Hvad i alverden er et krystal system?

Ja det er et godt spørgsmål. Det korte svar er, at det er en måde at inddele krystaller. Det længere svar er, at det er en inddeling af de 7 forskellige krystalstrukturer, der er, hvilket bliver gjort på baggrund af symmetri, og atomerne i krystallen. Du vil f.eks. kunne se en forskel på måden Ametyst og Pyrit har udviklet sig på. De 7 krystalsystemer hedder Triklin, Orthorhombisk, Monoklin, Trigonal, Tetragonal, Hexagonal og kubisk. 

Mohn hårdhed

Krystaller og sten har forskellig hårdhed, og Mohns hårdhed er en skala over netop det. Den blev udviklet af mineralogen Friedrich Mohn i 1825 og bliver den dag i dag brugt til at klassificere, hvor hårde krystallerne er. Skalaen går fra i til 10, hvor 10 er det hårdeste. Et eksempel på en hård krystal eller sten, er diamanten, som ligger på 10. De forskellige kvartstyper ligger på 7. 

Men hvilken betydning har en krystals hårdhed? Kort sagt, så vil en krystal eller en sten, som ligger højt på Mohns hårdhedsskala være mere stærk og hård, hvorimod en der ligger lavt, vil være mere porøs og skrøbelig. Hvis din krystal altså ligger lavt på skalaen, så skal du være mere forsigtig med f.eks. ikke at tabe den, hvor en, der er hårdere, kan klare lidt mere. Men generelt bør du passe på dine krystaller og behandle dem med respekt.

More articles