Få hjælp til alkoholbehandling og terapi
Misbrug og afhængighed af alkohol – også kaldet alkoholisme – er vidt udbredt i samfundet. Hundrede tusind vis af danskere indtager mere alkohol, end sundhedsstyrelsen anbefaler, og bekymrende mange når til et punkt, hvor misbruget kun kan afhjælpes med professionel assistance.
Hvordan bliver man alkoholiker?
Ofte vil et alkoholmisbrug opstå i forbindelse med, at livet er ekstra og særligt hårdt. Mange mennesker, som ryger ind i en livsændrende begivenhed af den særligt svære slags – for eksempel en grim og langtrukken skilsmisse, et dødsfald, eller måske en fyring – vil søge trøst på bunden af flasken. Og når alkoholforbruget tager overhånd i et omfang hvor man ikke længere kan fungere uden en vis promille af alkohol i blodet, er man i medicinsk forstand alkoholiker.
Hvem bliver typisk alkoholiker?
Der findes faktisk ingen entydig opskrift på, hvem der bliver alkoholiker. Alkoholisme rammer i alle samfundslag, på tværs af uddannelsesniveau, indtjening og social status. Mange studier peger dog på, at der er en vis genetisk faktor, som spiller ind, når det handler om at udvikle en afhængighed. I følge statistikkerne har børn af alkoholikere større sandsynlighed for selv at udvikle et afhængighedsbetinget misbrug.
Dette kan skyldes såvel den arvelige faktor som de mønstre og dynamikker, under hvilke børnene vokser op. Der er i hvert fald evidens for, at misbrug i hjemmet har skadelige langsigtede virkninger på børn. Børn som vokser op i et misbrugsramt hjem, har en øget tendens til at udvikle psykiske og sociale problemer, som kan forfølge dem gennem hele livet. Og derfor er det særligt vigtigt, at en alkoholiseret mor eller far kommer i behandling så hurtigt som muligt – helst sammen med resten af familien.
Hos Behandlingscenter Stien kan den misbrugsramte blive behandlet for sit misbrug ved hjælp af terapi baseret på Minnesota kuren, samtidig med at resten af familien deltager i et særligt familieforløb. Læs mere på https://behandlingscenter-stien.dk/alkoholbehandling/