Find en forklaring på kunsttryk her

21 July 2020 Anders Lundtang Hansen

editorial

Den ret så korte forklaring på, hvad kunsttryk er, at det er efterligning af kunst.

Men der er ikke tale om falskneri, så længe man er klar over, hvad man laver/hvad man køber, og hvad intentionen er med at lave det.

Så er det sådan set også en bestemt måde at lave det på, men det vil vi ikke beskæftige os og bruge spalteplads på at forklare, hvad det egentlig drejer sig om rent praktisk, da vi hellere vil spekulere nærmere på det etiske angående ved at have kunsttryk derhjemme.

For som eksempel kan man sige, at man er vild med en renæssance-kunstner, der af gode grunde er død nu og ikke laver nyt kunst, hverken til at købe som samlebåndsproduktion eller på bestilling.

Vedkommende er med tiden også blevet berømt for sine værker af især billedkunst, hvorfor det er meget eftertragtet at eje et ægte værk at denne kunstner.

Men de fleste koster kassen i millionklassen, eller de er udelukkende at finde på museer, hvor de ville skulle overgå dertil med tiden, og/eller hvis man finder nogle glemte værker af ham.

Måske er det ligefrem nedfældet i et testamente, at værker skal blive i familien gennem tiden.

Så der er praktisk talt ingen chance for, at du nogensinde kommer til at eje et ægte kunstværk af denne person.

Men mindre kan jo også gøre det, hvis man får en efterligning, der til forveksling og det utrænede kunstnerøjne ligner den ægte vare, hvilket man kan få lavet her: https://www.fluxprint.com/

For det er jo egentlig motivet, som man er vild med, end at man går efter at have noget, der er den ægte vare.

Man vil eje kunstværket som kopi, fordi man gerne vil have det som pynt derhjemme eller i kontoret.

Så er der faktisk intet i vejen for at eje værket på denne måde – som kopi.

More articles