Find whisky i top kvalitet online

16 August 2022 admin

editorial

Kan du godt lide whisky, og vil du gerne vide mere om denne særlige drik? Så læs med i det følgende, og bliv klogere på de forskellige whisky typer.

Hvilke slags whisky kommer fra Skotland?

Skotland er storleverandør af kvalitetswhisky til hele verden. 

Campbeltown-whisky produceres i byen Campbeltown på Skotlands vestkyst. De har tendens til at være rige og fyldige med en række forskellige smagsprofiler. Campbeltown-whiskyer er et godt valg for dem, der kan lide en mere robust whiskysmag. Nogle populære mærker af Campbeltown-whisky er Springbank og Glengyle.

Islay whisky fremstilles på øen Islay ud for Skotlands vestkyst. Den er typisk tørvetunget og røget i smagen med en tydelig maritim karakter. Islay-whisky er et godt valg for dem, der kan lide en stærk og fed whiskysmag. Nogle populære mærker af Islay-whisky er Laphroaig, Ardbeg og Bowmore.

Spiritus / whisky

Speyside whisky produceres i Speyside-regionen i Skotland, som ligger i den nordøstlige del af landet. De har en tendens til at være lettere og mere blomsteragtige i smagen end andre typer skotsk whisky. Speyside whisky er et godt valg for dem, der nyder en delikat og blød whiskysmag. Nogle populære mærker af Speyside whisky er Glenfiddich, Macallan og Balvenie.

Det skotske højland er en stor region, der dækker hele den nordlige del af landet. Highland-whisky har en tendens til at være let og frugtagtig i smagen med en delikat tørveagtig smag. De er et godt valg for dem, der nyder en let og forfriskende whiskysmag. Nogle populære mærker af Highland-whisky er Dalmore, Glenmorangie og Oban.

Islands whisky produceres på øerne omkring det skotske fastland, såsom Orkney, Mull, Skye og Jura. De har en tendens til at være røgede og tørveagtige i smagen og har en tydelig maritim karakter. Islands whisky er et godt valg for dem, der kan lide en mere dristige whisky.

Læs mere på lgwhisky.dk.

More articles