Flexleasing – hvad gør du, når bilen skal sælges?

13 October 2020 Camilla Skøtt

editorial

En af de helt store risici ved at flexlease en bil er, at du forpligter dig til selv at købe bilen, når leasingaftalen udløber. Alternativ skal du anvise en anden køber. Men hvordan gør du det?

Mange bilentusiaster er skeptiske i forbindelse med flexleasing, fordi en af kravene er, at du skal købe bilen af leasingselskabet og indfri restværdien, når leasingaftalen udløber. Det kan virke skræmmende, men der er hjælp at hente, hvis du vælger det rette leasingselskab.

Ønsker du ikke selv at overtage bilen, skal den sælges videre, og så længe den står uden nummerplader, er den uden registreringsafgift – og det hjælper på dine chancer for at sælge, da du dermed kan sælge bilen i hele Europa.

Med det rette leasingselskab i baghånden får du hjælp til videreformidlingen, som det kaldes. De har forhandler i det meste af Europa, og hvis du har passet godt på bilen, så den stadig er i god stand, bør det ikke være et problem at afhænde den.

Vær opmærksom på restværdien

Allerede når leasingaftalen indgås, skal restværdien fastsættes – altså den restværdi du skal købe bilen til, når leasingaftalen udløber 12-24 måneder ude i tiden. Det kan i sig selv være svært, og værdien fastsættes først og fremmest med udgangspunkt i det antal kilometer, du påregner at køre.

Drømmer du om flexleasing, kan du med fordel finde et leasingselskab, der fastsætter værditabet konservativt – dvs. højt. På den måde kan du næsten med sikkerhed købe bilen tilbage til en pris, der er lavere end det, bilen reelt er værd – og dermed bliver det lettere for dig at sælge den videre. måske endda med en fortjente oven i hatten.

Kort og godt formindskes risikoen ved flexleasing altså, hvis du sørger for at vælge et godt leasingselskab, der har mange år på bagen, så de ved, hvad det hele handler om.

More articles