Flødekartofler er bare lækkert
Kartofler har i mange år været en fast bestanddel af det danske køkken og dansk madkultur. Der kan vel næsten ikke sættes tal på de enorme mængder af kartofler der igennem årene er blevet spist her i landet. Men tænk også engang på, hvor mange dejlige retter du kan lave ud af kartofler. Der kan nævnes i flæng almindelige kogte kartofler, pomfritter, hasselbagte kartofler, kartoffelsalat – og ikke mindst flødekartofler.
Flødekartofler
I denne artikel vil vi koncentrere os om flødekartoflerne, som virkeligt har vundet danskernes hjerter, og bliver spist som tilbehør til mange forskellige retter. Særligt populær er flødekartoflerne dog som tilbehør til lækkert oksekød.
Desuden ser man ofte flødekartoflerne, som en del af en lækker buffet. Og det er forståeligt for retten kan sagtens laves i store mængder ad gangen. Du skal bare have nogle store ildfaste fade, og så er det ellers bare i gang.
Det store arbejde, når du skal lave flødekartofler ligger helt sikkert i forberedelserne. Du skal naturligvis have skrællet en masse kartofler, som efterfølgende skal skæres i skiver, så de kan danne fine lag i det ildfaste fad.
Men når første du har sat fadet i ovnen under den rette temparatur, ja så passer kartoflerne sig selv til de er færdige. Mens de bliver klar i ovnen kan du nyde synet af retten, som langsomt får den indbydende gyldne farve. Du kan også se, hvordan fløden begynder at boble i den varme ovn.
Og mens katoflerne bliver klar kan du jo forberede de andre retter. Det kan være at der skal skæres noget kold roastbeef, og måske skal I også have noget godt brød til. Det er smag og behag, og kartoflerne er også særdeles velegnede til stort set alle former for grillmad.
Flødekartofler er måske ikke en ret du spiser, når du er på slankekur. Det ville også være synd, for du får nok lyst til mere end én portion, når først du kommer i gang.
Glæde dog til dine flødekartofler.