Frost- og køl i industri

10 September 2021 Thomas Alsen Lauridsen

editorial

Køleteknikkens vigtige funktion

Køleteknikken er afgørende for, at ethvert storkøkken kan fungere optimalt og professionelt. Hvad end det er i restaurationsbranchen eller ved større lagerhuse, er det vigtigt, kvaliteten af frost og køl er på et højt niveau. En mangelfuld køleteknik kan i værste fald betyde, at tonsvis af madvarer går tabt.

Striks lovgivning om opbevaring af mad

I Danmark har vi meget strikse og skrappe krav til opbevaring af madvarer – og gudskelov for det. Disse regler og love sikrer, at den mad forbrugeren indtager, er så frisk som mulig og af høj kvalitet. Da mange madvarer importeres fra store dele af Europa, er det derfor af afgørende betydning, at de opbevares korrekt i dertil indrettede køleområder. En professionelt uddannet fagmand, som en køletekniker, kan i samarbejde med den enkelte virksomhed, være med til at udarbejde løsninger, som sikrer, at mad- og drikkevarer opbevares korrekt. Det kan også dreje som medicinalvarer, da mange af disse kræver opbevaring i kølede temperaturer.

Opbevaring af madvarer under kølede forhold, kræver et større system, der fungerer driftssikkert og stabilt. Et industrikølesystem vil typisk være i gang 24 timer i døgnet, hvorfor der sammen med et sådant system også er behov for alarmsystemer. En køletekniker vil typisk kunne varetage begge arbejdsposter, altså driften af et industrikølesystem samt alarmberedskabet herom.

Moderne og miljøvenlige løsninger

Ikke alene er der skrappe regler og love omkring opbevaring af mad, der er ligeledes krav om miljøvenlig CO2-udledning. Et moderne køleteknikerfirma, vil med garanti kunne være med til at skræddersy en løsning, der gør, at den enkelte virksomhed har et kølesystem, der er så CO2 venligt som overhovedet muligt. Et system, som kører både dag og nat, kræver en høj mængde energi og strøm, hvorfor det absolut er en god ide at se på, hvordan dette kan gøres så grønt som muligt – men selvfølgelig uden, at det har konsekvenser for opbevaringen af madvarerne.

Behov for køleteknik mange steder

Industri køl- og frys findes mange andre steder end bare restaurationsbranchen eller i supermarkederne. Også på skoler, større virksomheder og mange andre arbejdspladser er der behov for køl- og frys løsninger, som sikrer, at mad og drikke, som indtages på stedet, er frisk og sundt. Et firma som https://koleteknikeren.dk/ , som dækker et stort område i Jylland, kan levere mange forskellige slags løsninger til industri køl- og frys.

More articles