Har du en arbejdsforsikring i din ansættelse ved et spartelfirma?
Der findes som bekendt mange former for forsikringer.
Det kan være indboforsikringer, ulykkesforsikringer, rejseforsikringer. Så er der de mere specifikke forsikringer, der knytter sig til en bestemt ejendel, som kunne være en dyr cykel eller en bil.
Efterhånden kan man næsten ikke købe noget, der koster over 50 kroner, uden man bliver tilbudt en speciel forsikring til den, som går udover den lovpligtige reklamationsret og de andre servicer, som et firma yder til et produkt.
Der eksisterer jo hele forsikringerselskaber, som også gør en dyd ud af at forklare dig, at du skal have den og den forsikring. Man kan skræddersy forsikringer til lige til, og man skal næsten lige have en ekstra.
Ofte slår de sig på et “Hva’ nu hvis?”-scenarie, hvor de kører på ens frygt, så man ender med at sige “Ja!” med det samme.
Senere føler man, måske efter nogle år, at man har kastet nogle penge ud af vinduet, som man aldrig fik valuta for, fordi man aldrig udnyttede de forsikringer eller fik brug for dem.
Men det er jo også netop det med, at skulle man få brug for en forsikring, så er det sjældent, at man kan få tegnet en, og ellers ender den med at blive meget dyr.
Arbejder man en risikofyldt branche eller bruger kroppen meget, som man ved at arbejde i et spartelfirma for eksempel, så kan det være, at det givne spartelfirma, man er tilknyttet, tilbyder en en arbejdsforsikring som en del af deres frynsegoder.
Nogle gange følger der måske andre forsikringer med, som resten af familien også kan udnytte.
Det er ikke alle firmaer, der arbejder med den slags politik, men det kan jo være værd at spørge ind til ved en eventuelt jobsamtale eller senere lønforhandlinger.
Det er lige at være for langt fremme i skoene at spørge ind til det i en ansøgning, da man her mere skal sælge sig selv end at stille krav til arbejdspladsen.