Hvad kan man bygge et stålværn mod?

04 January 2020 Anders Lundtang Hansen

editorial

Et af de meget omtalte emner det sidste år var, at man havde bygget et hegn på grænsen mellem Jylland og Tyskland.

Det var ikke for at holde immigranter ude eller gøre alvor af en Trump-lignende trussel om at lukke grænserne tæt til og indføre forøget grænsekontrol – som der er rigeligt af i forvejen.

Nej, det var simpelthen for at holde vildsvine ud, som kunne have sygdomme i sig og smitte den danske svinebesætning og dermed ramme os økonomisk hårdt på et område, hvor vi tjener mange penge.

Sådan et hegn kunne jo være lavet af stål, men hvor kunne man ellers forestille sig at lave et stålværn?

Det kan jo både være for at holde noget eller nogle ude og skabe en opstilling mellem segmenter eller folk, men et stålværn kan jo også være til for at hjælpe folk eller områder.

Man kan jo ganske enkelt bygge læskure ved for eksempel busstoppesteder, så man kan holde varmen på blæsevejrsdage.

Ellers kan de jo også være praktiske ved cykelskure, så man kan holde blæsten væk her også, så cyklerne vælter, eller man holder de værste nysgerrige folk væk, der måske leder efter en “gratis” cykel at erhverve sig.

Men et stålværn kan jo også være givtigt ved for eksempel en svalegang eller andre områder, hvor man går højt oppe og kan risikere fare for, at man falder ud over siden og ned.

Nogle mennesker oplever nemlig, at deres højdeskræk bliver mindsket, når de kan se, at der et værn til at holde dem oppe.

Og sådan et stålværn behøver slet heller ikke at være sådan et, der skærmer for udsynet, for man kan sagtens få lavet sådan et stålværn, så man kan se lidt mellem for eksempel et gitter, eller man laver det med små huller i.

Den slags gør også, at det kan bevæge sig bedre i hård blæst og ikke bare dratter omkuld.

More articles