Hvad kan man stryge med et strygejern?

30 April 2019 Anders Lundtang Hansen

editorial

Hvis du forestiller dig det nok mest kendte hovedeksempel på, hvornår man stryger, så tænker du nok på en person, der febrilsk forsøger at binde et slips, mens han ellers nydelig og redelig, frisk fra badet, er parat til at ile ud af døren, men lige har fejlberegnet tiden, så vedkommende er forsinket.

Det er nok kerneeksemplet på strygetjanser, men der er så mange andre situationer, hvor man også har brug for ikke bare at stryge skjorter, men også mange andre vigtige tøjgenstande.

For det er jo tøj, man stryger, hvis der skulle herske den mindste tvivl, men det er faktisk imponerende mange ting, man kan stryge, når det kommer til stykket!

Et godt strygejern diskriminerer nemlig ikke mellem forskellige typer af stof. Så om det er bomuld, silke, denim eller noget andet, du har lyst til at stryge, så er det bare med at komme i krig.

Det kan være finurligt at tænke på, at man skal tænke meget bevidst over, hvordan man vasker forskellige tøjgenstande i vaskemaskinen med forskellige indstillinger.

Imens har du sådan noget som at stryge, hvor man kan sige, at den største forskel på strygearbejdet her er, hvor længe du skal stryge for at fjerne krøller og andet, afhængigt at hvor ustrøget tøjet har fået lov at passe sig selv.

Og ellers handler det bare om at have et strygebræt, der passer til det, man skal have strøget ned med ens strygejern.

Sørg her altid for, at strygebrættet passer dertil, så du ikke hele tiden skal vende tøjet. Og tøjet må helst ikke røre jorden/gulvet, så det bliver beskidt igen.

Og husk nok som det mest velkendte tip, at du ikke efterlader et tændt strygejern, hvis du forlader lokalet – og da slet ikke med strygejernet lagt ned på tøjet!

Det handler selvfølgelig også om, at du har et godt og egnet strygejern til arbejdet.

More articles