Hvad spiser en dyrlæge egentlig til natmad?

14 November 2019 Anders Lundtang Hansen

editorial

Du kan næsten fornemme, hvad det er for en vittighed, som vi skal til at dykke lidt længere ned i.

Men faktisk er det jo ikke en vittighed, vi skal til at snakke om, for man tænker jo, at en dyrlæge da spiser den ret, der hedder en dyrlægens natmad, når vedkommende bliver sulten ud på aftentimerne efter aftensmaden.

Det er jo en af mange fordomme, der knytter sig til forskellige erhverv, men når man lige tænker over det, tror du så selv, at alle dyrlæger har et arsenal til at kunne lave rigeligt med dyrlægens natmad året rundt, om de arbejder i det nordlige Jylland eller havde en dyreklinik i København?

Ville du ikke selv blive træt af at få det samme at spise så tit?

Selvfølgelig er der nogle, der sværger til at spise den samme type af snacks ofte, men en dyrlægens natmad skal jo laves, anrettes og først og fremmest anskaffes med de ingredienser, man skal bruge hertil, og nogle af tingene kan holde sig længere end andre, så det er jo ikke ligesom at have en kasse med chips stående, der kan holde sig længe.

Kender du ikke til dyrlægens natmad, så er det en rugbrødsmad, der blandt andet har noget kødpålæg på sig, hvilket i sig selv kan være en anelse morbidt at tænke på, for en dyrlæge bruger jo alle de vågner timer i sit arbejde på at sørge for, at dyrene har det godt, kommer sig til hægterne, bliver undersøgt, får den rette kur og måske bliver opereret – og samtidig så spiser vedkommende et dødt dyr ved siden af.

Mange af os spiser jo heldigvis kød, men en dyrlæge skal måske have lidt pli ved ikke at spise kød ved siden af dyrene, selvom de måske ikke er klar over, hvad der sker – men man knytter sig jo til dem.

Dog er det jo sjældent, at man spiser hund, kat, kanin eller lignende og da slet ikke i en dyrlægens natmad.

More articles