Hvorfor lysstofrør blinker så meget

29 November 2021 Anders Lundtang Hansen

editorial

De fleste mennesker vil mene, at hvis en lampe blinker, så er det fordi, at den er ved at løbe tør for funktionalitet i sig, så pæren snart skal udskiftes, eller det måske er selve lampen, som der er ved at blive for gammel, eller der er en løs forbindelse et eller andet sted.

Der kan være mange ting, man skal undersøge i sådan en forbindelse, så man kan finde frem til, hvor problemet kan ligge, men hvis det viser sig, at det er pæren, som der blinker, så vil langt de fleste nok snart udskifte den.

Det kan være en gammel glødepære, som der mister sin kraft og sprænger, eller det simpelthen er en mere moderne pære, som der ikke tænder næste gang, man prøver, fordi der ikke er mere “liv” tilbage i den.

Men så er der faktisk de pærer og lamper, som der skal blinke, fordi det mere eller mindre ligger i deres DNA at gøre sådan.

image

Det er meningen, at lysstofrør skal blinke

Om det er et offentligt sted, et firma eller derhjemme, hvor man har nogle lysstofrør sat i, så kender mange af os nok det med, at man tænder for dem, men så tænder de ikke lige med det samme – det er faktisk ret sjældent!

De skal nemlig lige have forbindelse fra den ene ende til den anden i sig, og det kan nogle gange derfor tage længere tid, hvis det er et lagt lysstofrør, man har med at gøre.

Mange af os har nok oplevet, at vi må blive stående lidt, indtil røret helt har tændt sig, så man kan se noget.

Det kan endda nå at blinke helt og delvist et par gange og give lyd fra sig, men det skal nok ende med at tænde sig.

Ellers er det skam med at udskifte det, hvis der ikke sker noget, og det kunne være til lysstofrør LED.

More articles