Murerarbejdet før og nu

26 October 2020 Lotte Hindsberg

editorial

I dag er der ikke meget der forbinder en murer med en flok sydeuropæiske munke der kom til Danmark for at lære os at bygge med mursten i stedet for af træ. Det var behovet for at bygge større og mere holdbare kirker der fik munkene til at komme. 

I starten var det kun kirker der blev bygget, men man fandt hurtig ud af at den danske muld var fantastisk til at lave mursten af og det medførte en stigende efterspørgsel efter huse bygget af mursten, som var bedre til at holde kulden ude om vinteren og varmen om sommeren.

I dag ser en murers arbejdsdag noget anderledes ud og man kan først kalde sig murer efter en lang håndværkeruddannelse. 

Murerens arbejdsdag i dag

Selvom der stadig bygges kirker er det nok mere restaurering af de ældgamle kirker en murer ville arbejde med idag, hvis det drejer sig om kirker. I dag bruger de fleste murer nok mere tid på at lave gulve, mure vægge op så de er i vatter og nemmere kan tapeseres og males. At lave badeværelser og mure facader op op huse og murstensvillaer. Det kunne f.eks. være en murer i Djursland

Hvordan bliver du murer

At blive murer kræver en håndværksmæssig uddannelse. Det er en uddannelse der kræver at du har en praktikplads. Det er en uddannelse hvor du også skal i skole fra tid til anden. Der er grundlæggende 2 forskellige måder at blive murer på. Den ene tager knap 4 år den anden knap 5. 

For at blive murer er det en god ide at du interessere dig for bygninger og matematik. Du bør også være i god fysisk form. Det er også vigtigt at du kan læse en arbejdstegning. Det gør det muligt for dig at bygge et hus. Det er blandt andet det du lærer når du er i skole. 

More articles