Pas på med at lade mad stå fremme!

11 January 2021 Anders Lundtang Hansen

editorial

Det er jo klart, at hvis man har at gøre med noget mad, som skal serveres over en længere periode, så er man nødt til at lade den stå fremme lidt, såsom hvis man nu som konkret eksempel bruger catering i Esbjerg.

Man bør så servere maden, når den er mest frisk, da folk kan være længe om at spise op, hvis de skal have flere portioner, eller nogle gæster først kommer sent.

Kommer de rigtig sent, kan man pakke maden sammen igen og servere den senere og eventuelt varme den op igen.

Men hvis vi dykker ned i det private hjem, så er der også situationer her, hvor man skal være varsom med at lade maden stå fremme, og det gælder mange forskellige typer af mad.

Vælg maden med tanke på, hvad der skal stå fremme

En god tommelfingerregel siger jo, at den måde, man fandt maden på i supermarkedet, således skal den også opbevares derhjemme, medmindre man har tilberedt den eller forandret den på anden vis.

Således kan man godt have slik og frugt stående fremme, men det taber nok en del af sin smag med tiden ved at stå fremme i lyset, og andre mennesker kan rage på det uden at tage det, så der ender bakterier på det.

Nogle gange skal man da også have mad ud, der skal tø op, inden man kan tilberede det, men her skal man så også være OBS på, at der ikke kommer fluer, der kan sætte sig på det, eller ens kæledyr kan komme i nærheden af det.

Er man kommet hjem med nogle madvarer, der skal på køl, så gør det med det samme, før du bliver distraheret af noget andet.

Maden kan blive dårlig, hvis du først stiller den på køl sent.

Er du usikker på, om maden er god, så smid den ud.

Det er ikke værd at sætte dit helbred på spil af den grund.

More articles