Sådan undgår du at føle dig dum som havemand

23 September 2019 Anders Lundtang Hansen

editorial

Al begyndelse er som bekendt svær, og det er de færreste af os, der er deciderede naturtalent til alt fra starten af.

Vi lever desuden i en tidsalder, hvor det næsten er forventeligt, at man skal kunne klare sig perfekt i første forsøg, og man skal kun tale højt om det, hvis tingene går godt.

Alt andet får en til at fremstå som et selvmedlidende pivedyr, der søger anerkendelse og er lidt af en samfundstaber – og det er virkelig synd og skam, at vi lever i sådan en tid!

Desuden gør janteloven det ikke meget bedre.

Men man kan dog heldigvis sige, at der findes undtagelser for, hvornår den slags gør sig gældende, og det er jo blandt andet, når man starter arbejde et nyt sted.

Selvom man måske er uddannet i den retning og eventuelt har tidligere erhvervserfaring med noget tilsvarende, så skal man jo stadig lære arbejdsgangen og jargonen at kende det konkrete sted.

Som et konkret eksempel kan vi sige, at du er blevet ansat til at foretage haveservice i Hedehusene, og du er lige startet dette sted.

Forud har du måske fået nogle dokumenter tilsendt med din ansættelseskontrakt, hvor du har læst den igennem, haft spørgsmål, fået svar på dem, og føler dog klar.

Ude på arbejdspladsen siger din nærmeste leder så nogle ting, det strider mod det, der var nedskrevet, men du får måske at vide, at der er forskel på, hvad der nedfældet, og hvad der er praksis.

Så bliver du overlæsset med en masse information om arbejdsgangen, opgaverne og så videre.

Her skal du ikke være bange for at spørge ind, hvis du er i tvivl.

Hellere spørge en gang for meget end at lave en fejl, og du kan bare omformulere dine spørgsmål fra gang til gang, så det ikke lyder som om, at du ikke har forstået noget.

More articles