Sandblæsning renser godt igennem

21 June 2020 Anders Lundtang Hansen

editorial

Der eksisterer mange måder, hvorpå man kan gøre rent på, og sandblæsning er faktisk en af dem.

Men det skal lige hurtigt understreges, at det ikke er med sandblæsning, at du skal forsøge at erstatte støvsugningen med det eller fjerne spindelvæv.

Hvis du erstattede de tidligere metoder med sandblæsning, så ville du nok opdage, at du havde slidt belægningen på gulvet af, og at tapetet på væggen havde fået en del huller i sig, og så er det jo mere destruktion end rengøring.

For sandblæsning er virkelig en grov metode til at gøre rent med, og det er sådan noget, man tager frem, når man virkelig gerne vil have fjernet noget, som man ikke kan gøre med varmt vand, knofedt og sæbe.

Det er lidt at sammenligne med at bruge round-up, når man virkelig vil komme ukrudtet til livs – forskellen her er bare, at det ikke forurener i samme omfang.

Sandblæsning bruger man derimod, når man vil fjerne rust eller maling for eksempel fra overflader, som man gerne vil gøre pæne igen og bruge på ny.

Man kan jo så mene, at hvis man har noget, der er virkelig rustent, så er det måske smartest bare at smide det ud, og nogle gange er det da heller ikke andet for at gøre.

For når man så begynder at sandblæse, så opdager man, at elementet ikke bare er rustent: det er praktisk talt den eneste form for overflade, der er tilbage, som så eroderer væk, når man forsøger at sandblæse det.

Men andre gange kan sandblæsning bestemt gøre underværker.

Desuden kan man også indvende, at fremfor at sandblæse noget, hvor der er gammel maling på, så kunne man da bare male det over igen, og det er da også en mulighed.

Men måske vil man gerne tilbage til den oprindelige overflade, så man kan starte forfra her – eller bare bruge det tilbageværende rustikke look.

More articles