Terapi skal have tid til at virke

16 August 2019 Anders Lundtang Hansen

editorial

Der forefindes mange diverse terapiformer, hvoraf nogle kan have fokus på det psykiske, mens andre mest beskæftiger sig med det fysisk – og så er der selvfølgelig overlap mellem disse to, hvor der stadigvæk kan være tale om et hovedfokus.

Det pudsige er dog nogle gange, at folk går ind til en terapeut, ofte hvorend i landet det kan være såsom psykoterapi i Aarhus, zoneterapi i Odense eller parterapi i Helsinge, så forventer man en mirakelkur af den slags, hvor man bare skal ses efter i sømmene en enkelt gang, og så er man køreklar igen.

Altså netop ligesom at besøge en automekaniker, få stillet en diagnose, udskiftet eller repareret bilen, og så er man ellers parat til at ramme landevejene igen.

Eller man sammenligner det med, at man er en tur på skadestuen, hvor man også lige bliver – figurativt – kigget efter under kølehjelmen, fordi man har nogle smerter, man ikke lige kan pinpointe årsagen til, eller man ved, hvad der er galt, og man søger en hurtig behandling.

Sygehushjælp må jo være lidt ligesom terapi, for det er jo behandling lidt a la samme art, ikke sandt?

Her er det nok bedst at sammenligne med en plante, der skal have tid til at gro, vokse, have lys og den rette mængde vand efter, hvilken type man har med at gøre, før den vokser godt nok op.

Forsømmer man planten, så forgår den.

Hvis man ikke tager terapien alvorligt, men man forsøger at “gennemføre” behandlingen hurtigst muligt enten alene eller sammen med andre, så får man ikke det ønskede resultat, man søger.

Terapeuten er jo ikke ude i at tilrane sig penge ved at foreslå flere besøgstider, for hvis terapeuten ikke havde gode anbefalinger med på vejen, så vidste man måske, det var en kvaksalver; men ellers kan du være ret så sikker på, at vedkommende kun gør det for dit velbefindende.

More articles