Hjælp din nærmeste ud af hans eller hendes alkoholmisbrug

10 September 2019 Astrid Pedersen

editorial

Er en af dine bedste venner, et nært familie medlem, eller måske en af dine kolleger blevet ramt af et alkohol misbrug? Er du i tvivl om, hvorledes du bør håndtere situationen – og er du bange for at komme til at skubbe vedkommende fra dig i et forsøg på at hjælpe?

Så skal du vide, at du har al mulig god grund til disse overvejelser. En alkoholiker vil nemlig ofte reagere med vrede og afvisning, når man prøver at hjælpe vedkommende til at indse problemet. Lige så ofte vil han eller hun hårdnakket benægte, at der overhovedet er et problem. Og der er en vis sandsynlighed for, at vedkommende selv tro på dette. Bedrag – ikke mindst selvbedrag – er en vigtig del af misbrugets og afhængighedens anatomi. Derfor skal du ikke regne med, at du kan løfte opgaven alene.

Få hjælp til at hjælp en alkoholiker

Til alt held er du da heller ikke alene. Der er stor sandsynlighed for, at andre pårørende, kolleger eller venner har de samme tanker som du – og egentlig gerne vil hjælpe, men ikke tør. Derfor bør du tale med de andre pårørende om problemet, og eventuelt foranstalte det, der kaldes en intervention. Ved en intervention konfronterer I alle i samlet flok den misbrugsramte med vedkommendes problem, og giver udtryk for jeres tanker og følelser i denne forbindelse.

Hvis I er i tvivl om hvorledes dette i praksis skal foregå, er der hjælp at hente på et misbrugscenter. Et misbrugscenter som for eksempel Behandlingscenter Søby Park, som har mange års erfaring med behandling af alle typer misbrug, kan hjælpe jer med tilrettelæggelse af såvel interventionen som af det efterfølgende behandlings forløb. En alkohol behandling forløber typisk over 3 – 5 uger, hvor den misbrugsramte vil være indlogeret på centeret, og under opholdet modtage terapi og individuel behandling.

Du kan læse mere om behandling af alkoholmisbrug på behandlingscentersoebypark.dk

More articles