Hvordan får man råd til en alkoholbehandling?

16 March 2019 Anders Lundtang Hansen

editorial

Når der bliver tale om behandling af alkoholmisbrug, er der slet ingen grund til at skamme sig, for man skal nærmest derimod have et klap på skulderen af, at man enten har indset, at man selv har brug for hjælp, eller man tager den implicerede person i kraven på en pæne måde og sige, at der skal gøres noget radikalt anderledes for vedkommendes velvære.

Det er den slags, man gør bedst for sig og som ven for andre: Man forsøger at ændre sit eget ståsted eller vedkommendes deslige til noget bedre.

Alternativt lader man stå til og ubevidst eller bevidst støtter misbruget, så det bliver så kronisk, at man ikke kommer ud af det, mister hus, familie, arbejde – og måske dør af det!

Derfor skal der gøres noget, når bare den mindste tvivl eller usikkerhed sætter sig ind, om der er noget galt ved andre eller en selv.

Men en ting er jo viljen, noget andet er, om pengene er til det.

Den slags kan variere rigtig meget fra bopæl til bopæl i den forstand, at hvis man tager kontakt til ens lokale kommunekontor, så kan der være vidt forskellige hjælp at hente.

Man kan blive tilbudt alt fra en lemfældig behandling, som man så ofte hører om af forsømmelse i nyhederne, eller man kan få helt eller delvist betalt en alkoholbehandling.

Dog oplever man ofte, at der er en god sjat egenbetaling i den forbindelse.

Så er det desværre her, man oplever, at langt de fleste penge er gået til at vedligeholde ens misbrug, så der praktisk talt ikke er flere stakater at hente i ens pengebeholdning til at betale den (livs)nødvendige behandling.

Det smarteste i vores optik er her at tage fat i ens venner og familie og høre ad om økonomisk støtte. Det er simpelthen ikke holdbart at skulle stifte et lån i en bank med høj rente og afbetaling kort efter.

Ved at lave en aftale med familien eller vennerne om senere tilbagebetaling, kan patienten få ro og fred til at fokusere på behandlingen.

More articles