Miniguide: 4 råd til dig der skal på safari

08 februar 2018 Camilla Skøtt
Miniguide: 4 råd til dig der skal på safari

Safari er et begreb, der er opstået i Kenya, og det er ikke uden grund, at det afrikanske land anses som et af verdens bedste steder at tage på safari. Her er ikke bare horder af vilde dyr på savannen, der er også mulighed for at komme helt tæt på både naturen og kulturen – og så kan Kenya besøges året rundt.

Vi har taget en snak med BENNS, der har lavet en miniguide til dig, der drømmer om en safarirejse – eller måske endda er i gang med at planlægge en. Det er nemlig vigtigt at holde nogle bestemte ting for øje, hvis du vil have mest muligt ud af din tur.

Rette sted, rette tid

Inden du planlægger din rejse, så gør dig klart, hvad det er, du ønsker at opnå – eller se. Dyrene på savannen flytter sig fra sted til sted i perioder, og hvis du drømmer om at se gnuer og zebraer i Kenya, så nytter det ikke, at du først kommer, når de alle er vandret til Tanzania for vinteren. Spørg dit rejsebureau til råds, hvis du er i tvivl.

Den rette beliggenhed er pengene værd

Det er ikke svært at finde billige overnatningsmuligheder, når du er på safari, men oplevelserne er også derefter. Bor du billigt, så har du som regel langt til der, hvor det sker, og det betyder, at du spilder meget af din tid på transport. Ideelt set skal du gå efter en lodge ved et vandhul eller lignende; et sted hvor du kan opleve dyrene helt tæt på, når de kommer forbi i løbet af dagen for at bade og drikke.

Sæt jer ind i dyrene

Inden I tager afsted, kan det være en god idé at sætte sig ekstra godt ind i de dyr, I drømmer om at se. Når I pludselig står ansigt til ansigt med en elefant, så bliver oplevelsen kun endnu større af, at I ved, hvad det er for et dyr. Derudover er en kikkert næsten uundværlig på en safarirejse.

Slut af med badeferie

At være på safari er en intens oplevelse, hvor der hele tiden kommer en masse indtryk. For at fordøje oplevelserne i ro og mag, kan det være en god idé at slutte af med en badeferie ved den kenyanske kyst. Brug lidt tid på at snakke om oplevelserne, grine over alt det skønne I har oplevet og nyd, at Kenya byder på de smukkeste strande og ikke mindst gode snorklemuligheder.

Har du lyst til at vide mere om safarirejser til Kenya, så tag et kig på https://www.benns.dk/safari-i-afrika/safari-i-kenya.

Flere Nyheder