Så blev det gulvenes tur

25 september 2017 admin
image

Efter at ha’ brugt de sidste 6 måneder på at efterisolere huset, skifte tag og vinduer og ikke mindst på at pudse facaden, så er vi endelig kommet indendørs. Og godt det samme, for vejret er bestemt ikke til udendørs renovering i øjeblikket. Vi har allerede væltet de vægge, der skulle væltes og blændet de døre, der skulle blændes, så næste projekt var derfor gulvene.

Som nogle af jer måske ved, så har vi lavet en stor del af tingene selv, men lige præcis gulvet måtte vi have håndværkere på – vi turde simpelthen ikke andet. Under gulvtæpperne lå nemlig nogle megafede planker, som desværre var fyldt med gammel lim fra tæpperne og en masse hakker rundt omkring, så de skulle ikke bare slibes, men høvles, og hvis jeg har forstået det korrekt, så kan det give ret voldsomme skader på gulvet, hvis man ikke ved, hvad man laver, når man afhøvler gulve. Og den risiko var alligevel for stor at løbe med de planker.

Så hvad gjorde vi så? Vi googlede selvfølgelig løs og spurgte ikke mindst efter gode anbefalinger i vores vennekreds, og endte til sidst med at vælge GKservice.dk. Det viste sig at være et godt valg, så anbefalingerne er hermed givet videre.

Sådan greb vi det an

Til de nysgerrige vil jeg fortælle lidt om hele gulvprojektet; forhåbentlig kan det inspirere nogle til at give sig i kast med gulvrenovering.

Allerede da vi så huset første gang, lettede vi lidt på tæpperne for at se, om der skulle være trægulv nedenunder. Det var der heldigvis, og ikke bare det: Plankerne var brede og lange og virkelig fede. Da vi så flyttede ind, rev vi tæpperne af som noget af det første, fordi vi tænkte, at træet måske bare skulle ha’ en grundig vask og måske en let slibning. Men nej… der blev vi slemt skuffede! Ejere af huset gennem tiden har overhovedet ikke passet på gulvene, så de var fyldt med alverdens mærkelige pletter, hakker og skævheder. Og oven i det kom al limen fra tæpperne, der også havde sat sig i plankerne. Vi var mildest talt helt nede i kulkælderen over det og tænkte, at vi nok var nødt til at skifte hele gulvet.

Heldigvis havde vi et hold venner, der nævnte noget om gulvafslibning halløj, og efter at ha’ læst lidt op på emnet, besluttede vi os for at kontakte et gulvfirma. Valget faldt som sagt på GK Service, der tog sig tid til at komme forbi og tjekke gulvenes stand, inden de gav et tilbud. Det var vildt rart, fordi de samtidig kunne give os et par gode råd om efterbehandlingsteknikker, så vi fik valgt den helt rigtige (sæbebehandling, men det fortæller jeg mere om på et andet tidspunkt).

Efter at GK Service havde været her, fik vi tilsendt et tilbud på mail og det slog vi til på. Vi har jo tre etager, og der er trægulve på alle plan, så det var en ret omfattende opgave, syntes vi selv, men GK Service var super fleksible og fik det hele til at passe med vores kalendere. I dag har vi de absolut fedeste gulve, og vi er sindssygt glade for resultatet. Nu mangler vi bare at renovere badeværelserne og male indvendigt, så er vi ved at være helt i mål. Det bliver så fedt!

Flere Nyheder